Grammarly: handige grammaticachecker — De Studentenadvocaat (2024)

Als student heb je al genoeg aan je hoofd. Grammarly's grammatica- en spellingscontrole neemt alvast één zorg weg. Deze slimme AI-tool zorgt ervoor dat je boodschap helder overkomt, met name bij belangrijke schoolopdrachten zoals scripties en essays. Je wilt immers dat je tekst inhoudelijk sterk is, maar ook prettig leesbaar, zónder taalfouten of onhandige zinsconstructies. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze handige tool.

Wat is Grammarly?

Grammarly, een AI-gestuurde tool, verbetert je academische teksten terwijl je typt. Het speurt naar typ-, grammatica- en andere schrijffouten, én geeft tegelijkertijd waardevolle feedback om je schrijfvaardigheden aan te scherpen. Met Grammarly kun je met vertrouwen academisch schrijven, wetende dat er geen grammaticale en spellingsfouten in je scriptie zullen voorkomen.

Lees ook: Verslag schrijven met AI, kan het?

Hoe werkt Grammarly?

Grammarly is een handige tool voor studenten die hun academische teksten willen verbeteren. Het is gemakkelijk in gebruik en beschikbaar op verschillende platforms.

Begin met typen: Zodra je begint te typen in bijvoorbeeld Word of Google Docs, analyseert Grammarly je tekst en komt met verbetervoorstellen, van ontbrekende komma’s tot onjuiste werkwoordstijden.

Kies en verbeter: Je krijgt direct te zien waar je tekst beter kan. Het is aan jou om te besluiten welke suggesties je overneemt. Handig, want zo leer je ook meteen van je fouten.

Maak het persoonlijk: Vertel Grammarly over het type tekst dat je schrijft en voor wie het bedoeld is, en de feedback wordt hierop afgestemd. Dit helpt je de juiste toon te vinden voor je tekst.

Plagiaatcontrole: De premiumversie biedt een plagiaatcontrole die je tekst vergelijkt met bestaande bronnen. Ideaal voor het waarborgen van de originaliteit van je academische werk. Lees hier waarom iedere student een plagiaatchecker zou moeten gebruiken.

Leer ervan: Elke suggestie komt met een uitleg. Zo snap je waarom iets aangepast moet worden en word je steeds beter in schrijven.

Is Grammarly ook in het Nederlands?

Grammarly is vooral ontwikkeld voor de Engelse taal, met functies die het best werken voor Engelse teksten. Het biedt ondersteuning op het gebied van grammatica, spelling, stijl en meer, allemaal geoptimaliseerd voor het Engels. Toch kan Grammarly ook basiscontroles uitvoeren op spelling in het Nederlands. Dit betekent dat je het kunt gebruiken om de meest voor de hand liggende typefouten en spellingsfouten in Nederlandse teksten op te sporen.

Voor uitgebreide hulp bij Nederlandse grammatica en stijl zal Grammarly echter minder geschikt zijn. De tool mist de diepgang in het Nederlands die het in het Engels biedt. Als je dus zoekt naar grondige analyse en verbetering van Nederlandse zinnen, dan is het aan te raden om te kijken naar alternatieven die specifiek zijn ontworpen voor de Nederlandse taal. Daar zullen we hieronder op ingaan.

Natuurlijk is Grammarly wel een geschikte tool voor studenten op Engelstalige studies.

Wat zijn goede Nederlandse alternatieven voor Grammarly?

Op zoek naar hulpmiddelen om je Nederlandse teksten te verbeteren? Er zijn verschillende goede alternatieven voor Grammarly die je hierbij kunnen helpen:

LanguageTool

LanguageTool is een handige tool die ondersteuning biedt voor meerdere talen, waaronder Nederlands. Het gaat verder dan alleen spelling en grammatica; het let ook op stijlfouten in je tekst. Deze tool helpt je om met een kritische blik naar je werk te kijken. Je plakt je Nederlandse tekst in de tool en kiest vervolgens welke aspecten van de tekst je wilt laten 'controleren'. Vervolgens is het aan jou om je werk aan te passen.

Scribbr

Scribbr is vooral bekend vanwege hun scriptie nakijkservice, maar ze bieden ook een gratis online tool voor spelling- en grammaticacontrole in het Nederlands. Het enige wat je hiervoor moet doen is jouw werk online invoeren. Zodra jij jouw werk upload zal Scribbr aangeven waar verbeteringen mogelijk zijn. Vervolgens is het aan jou om alle wijzigingen handmatig te accepteren en waar nodig aan te passen. In dit artikel vertellen we je meer over deze handige tool.

Wat kost Grammarly?

Grammarly is beschikbaar in twee versies: een gratis basisversie en een betaalde Premium versie. Met de gratis versie krijg je toegang tot basis controlefuncties zoals spelling en grammatica. Wil je echter profiteren van meer geavanceerde mogelijkheden zoals stijladvies, grondige grammaticacontroles en plagiaatdetectie, dan is Grammarly Premium iets voor jou.

De prijs van Grammarly Premium hangt af van het abonnement dat je kiest. Voor een maandabonnement betaal je ongeveer €30. Kies je voor een kwartaalabonnement, dan kost dit je rond de €20 per maand. De voordeligste optie is het jaarabonnement, waarbij je ongeveer €12 per maand betaalt. Let op: deze prijzen zijn een schatting en kunnen schommelen door wisselkoersverschillen.

Grammarly: voorkom problemen met plagiaat en fraude

Als je aan een Engelse scriptie of essay werkt, kan Grammarly een goed hulpmiddel zijn om je schrijfwerk te verbeteren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat Grammarly je niet kan beschermen tegen plagiaat of fraude. De verantwoordelijkheid om te zorgen dat je werk origineel is en voldoet aan de academische eisen, ligt bij jou. Beschouw Grammarly als een hulpmiddel, niet als een vervanging van je eigen brein.

Lees ook: Scriptiestress? Zo check jij je scriptie op plagiaat!

Mocht je onverhoopt toch in de problemen komen, bijvoorbeeld door een beschuldiging van plagiaat of fraude, weet dan dat je niet alleen staat. Je kunt hulp inschakelen van De Studentenadvocaat. Onze ervaren advocaten kennen de procedures en regels die jouw academische toekomst kunnen beïnvloeden. Stuur ons vandaag nog een bericht.

Grammarly: handige grammaticachecker — De Studentenadvocaat (2024)
Top Articles
Hero Wars Tier List PvP Alexandre Games
How to Raise Intimacy Level and Effects | Wuthering Waves (WuWa)|Game8
Walgreens Harry Edgemoor
Encore Atlanta Cheer Competition
Urist Mcenforcer
Pinellas County Jail Mugshots 2023
Junk Cars For Sale Craigslist
Coverage of the introduction of the Water (Special Measures) Bill
Get train & bus departures - Android
Overnight Cleaner Jobs
Toyota gebraucht kaufen in tacoma_ - AutoScout24
Ashlyn Peaks Bio
Yi Asian Chinese Union
Think Of As Similar Crossword
GAY (and stinky) DOGS [scat] by Entomb
Costco in Hawthorne (14501 Hindry Ave)
Monticello Culver's Flavor Of The Day
Giovanna Ewbank Nua
Natureza e Qualidade de Produtos - Gestão da Qualidade
Aktuelle Fahrzeuge von Autohaus Schlögl GmbH & Co. KG in Traunreut
O'reilly's Auto Parts Closest To My Location
Dallas’ 10 Best Dressed Women Turn Out for Crystal Charity Ball Event at Neiman Marcus
Dc Gas Login
Mary Kay Lipstick Conversion Chart PDF Form - FormsPal
Buff Cookie Only Fans
Ally Joann
Scheuren maar: Ford Sierra Cosworth naar de veiling
Inbanithi Age
Finding Safety Data Sheets
6892697335
208000 Yen To Usd
Combies Overlijden no. 02, Stempels: 2 teksten + 1 tag/label & Stansen: 3 tags/labels.
Gunsmoke Tv Series Wiki
Lininii
Frequently Asked Questions - Hy-Vee PERKS
Quality Tire Denver City Texas
Haley Gifts :: Stardew Valley
Daily Journal Obituary Kankakee
Timothy Kremchek Net Worth
The Boogeyman Showtimes Near Surf Cinemas
Buhsd Studentvue
Labyrinth enchantment | PoE Wiki
Frommer's Philadelphia & the Amish Country (2007) (Frommer's Complete) - PDF Free Download
Janaki Kalaganaledu Serial Today Episode Written Update
Linkbuilding uitbesteden
John M. Oakey & Son Funeral Home And Crematory Obituaries
Rocket League Tracker: A useful tool for every player
Big Brother 23: Wiki, Vote, Cast, Release Date, Contestants, Winner, Elimination
CPM Homework Help
Deviantart Rwby
Denys Davydov - Wikitia
Cataz.net Android Movies Apk
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 5888

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.